Cauze Insomnie

Cu totii avem nopti in care pur si simplu nu putem dormi bine. Dar, avand prea multe nopti nedormite pot fi periculoase pentru sanatatea noastra si ar putea duce la probleme mult mai grave. Daca suferiti de insomnie sau probleme cronice ale somnului, ar trebui sa consultati un medic specialist.

Aproape o treime din populatia Romaniei sufera de tulburari de somn sau insomnii. Una dintre principalele cauze ale noptilor nedormite sunt tulburarile emotionale cum ar fi stresul. Interviurile pentru locuri de munca, achizitionarea unei case sau casatoria sunt doar cateva dintre lucrurile care pot face creierul sa lucreze peste limita. Creierul nostru nu se opreste din lucru doar pentru ca organismul nostru este obosit. In plus, atunci cand nu primim necesarul de somn, factorii de stres din viata noastra devin mult mai dificili de suportat, facandu-i sa para mult mai rau si cauzeaza chiar mai mult stres. De aceea, in perioade de stres sau presiune emotionala somnul este mai important ca oricand.

Intreruperi ale ritmului circadian

Toate organismele traiesc dupa un ritm circadian, care este mai mult ca un ceas biologic. Cand acest ritm este intrerupt, determina o confuzie asupra mintii si corpului nostru si duce la o intrerupere a programului nostru de somn. Munca pana la ore tarzii ale noptii, sarcina sau calatoriile pe distante lungi sunt cauze frecvente care pot da peste cap ritmul nostru circadian.

Apneea de somn

Desi frecvente la mai mult de 1 milion de romani, apneea de somn este considerata un factor ingrijorator care contribuie la problemele de somn, si daca nu este tratata poate fi fatala. Apneea (in latina "fara suflare") este de fapt o conditie de respiratie care duce la insomnie. Multe persoane sufera de aceasta afectiune cauzata de obstructionarea cailor respiratorii in partea din spate a gatului, din cauza tesutului moale care devine relaxat. Acest lucru face ca persoana sa se opreasca din respiratie pentru cateva secunde. Acest lucru se intampla de mai multe ori in timpul unei nopti.

Programul de alimentatie

Multe nopti nedormite sunt cauzate si din cauza neglijentei. Consumul de bauturi cofeinizate sau o masa copioasa inainte de culcare poate duce adesea la o noapte nelinistita. Fiind atent sa evitati consumul excesiv de mancare sau cafea inainte de a va culca, puteti obtine un somn linistit toata noaptea.

Articole

Comanda Acum!

tratament insomnie

Tel: 0726 465 732